Wijnhuis Tinto
> Ulls de Mel red >
Ulls de Mel red
rood
- Producent: Josep Masachs
- Appellatie: DO Penedes
- Oogstjaar: 2019
- Regio: Catalonië
- Land: Spanje
- Aroma’s & Smaak: lichtgekleurde rode wijn; frisse neus met framboos, pruimpjes en balsamico; in de mond krachtig en rijk met wat specerijen in de afdronk en - dankzij de naar Spaanse normen relatief lage alcohol - een delicaat evenwicht tussen body, zuren en saliniteit
- Druif: garnacha tinta - grenache noir tempranillo - tinta roriz
- Teeltwijze : natuurlijke wijn (geen toegevoegd sulfiet)
- Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 12,5%
- Vinificatie : assemblage van 90% Tempranillo en 10% Garnacha
de druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd; zachte persing om overdreven extractie te vermijden; fermentatie met uitsluitend de wilde gisten; in geen enkele stap van de vinificatie wordt sulfiet toegevoegd - Tijdelijk niet voorradig
-
ProducentJosep Masachs | Alex Ruiz
De Masachs familie startte rond de vorige eeuwwisseling met wijnmaken in het familiaal domein in Vilafranca del Penedès. Josep Masachs Llorach, een man met sterke overtuigingen die al sinds zijn kindertijd wijndruiven teelde startte in de jaren 1920 met een beperkte productie vooral voor eigen familiaal gebruik. Zijn zoon Josep Masachs Juvé zette deze traditie verder maar het was pas met de komst van Josep en Joan Masachs in 1977 dat het domein verder professionaliseerde.
De bestaande wijnmakerij was al snel te klein en een nieuwe werd gebouwd in Monsarra (gemeente Torrelles de Foix). Met de jaren is de klemtoon meer en meer op de natuurlijke omgeving komen te liggen. Er werd een waterzuivering gebouwd en er wordt gebruik gemaakt van recycleerbare containers en verpakkingen.
Huidig oenoloog Alex Ruiz gaat nog een stap verder met de productie van wijnen van biologische druiven en steeds meer ook natuurwijnen, al dan niet in samenwerking met cult-wijnmaker Amos Bañeres. De wijnen worden steeds natuurlijker en beter. Te volgen!
-
Gastronomie
serveren bij kazen! rijst, pasta, wit vlees, specerijenrijke keuken inclusief Indiase en Oost-Aziatische gerechten