Wijnhuis Tinto
> Jakob Schneider Melaphyr trocken >
Jakob Schneider Melaphyr trocken
wit
- Producent: Jakob Schneider
- Appellatie: Nahe
- Oogstjaar: 2023
- Regio: Nahe
- Land: Duitsland
- Aroma’s & Smaak: Boeket van rijp, exotisch fruit met een vleugje specerijen; in de mond krijgen we een moderne, strakke riesling met intens exotische aroma's
- Druif: riesling
- Teeltwijze : klassiek
- Bewaarpotentieel : 5-6 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 12%
- Vinificatie : Analyse: alcohol 12% I restsuiker: 6,8 g/l I aciditeit: 7,7 g/l
de druiven komen van een steile zuidgerichte flank met vulkanische rots die snel opwarmt; opbrengst bedraagt 60 hl/ha; de druiven werden geoogst na een zeer lang groeiseizoen met twee opeenvolgende handmatige oogsten in de tweede helft van oktober
na een maceratie van ongeveer 6 uur worden de druiven zacht geperst en temperatuurgecontroleerd vergist met natuurlijke gisten
-
ProducentJakob Schneider | Jakob & Laura Schneider
"Aufsteiger des Jahres" is het ereteken dat Jakob Schneider in de Gault & Millau 2017 krijgt opgespeld. Dit ging gepaard met de uitreiking van een extra-druiventrosje en met hun 4 druiventrosjes komt het hoogste schavotje (Emrich-Schönleber) in zicht.
Sinds 1575 is de familie Schneider actief in de hoofdzakelijk vulkanische wijngaarden van de Nahe. Ze bewerken er illustere "Lagen" zoals de Hermannshöhle, Felsensteyer, Klamm, Dellchen en Kertz. Een goed terroir is 1 ding, talent om goede wijn te maken een minstens even belangrijke voorwaarde. Jakob kreeg het wijnmaken dan wel met de paplepel binnen, Laura leerde gedurende 3,5 jaar de knepen van het vak bij Markus Molitor. Beiden volgden ook nog eens wijnstudies aan de universiteit van Geisenheim.
Jakob en Laura hebben de ambitie om hun Weingut op het hoogste schavotje te tillen en zullen daar zonder twijfel ook in slagen.
Profiteer ervan nu hun wijnen nog betaalbaar zijn. Wijnautoriteit Terry Theise noemt hem "a young vintner to keep an eye on... He must now be considered to be scratching at the door of the elite in the Nahe". -
Gastronomie
zeer interessante gastronomische wijn die kan geserveerd worden bij zeevruchtenschotels, sushi, gefrituurde of gebakken vis, braadkip, varkenskarbonades maar ook bij gerechten met boter- of roomsauzen
-
Awards | vermeldingenJames Suckling: "juicy and open with a lot of smoky character as well as citrusy charm, this is an easy dry riesling to enjoy now." 90/100