Background Image

Wijnhuis Tinto

> Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken >
Image

Jakob Schneider Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken

wit

  • €19,5
  • Producent: Jakob Schneider
  • Appellatie: Nahe
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Nahe
  • Land: Duitsland
  • Aroma’s & Smaak: zeer fijne neus met geconcentreerd fruit en specerijen; in de mond valt de minerale, haast ziltige toets op, zeer geconcentreerde wijn met mooie lengte
  • Druif: riesling 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 12,5%
  • Vinificatie : Analyse: alcohol 12,5 % I restsuiker: 4,6 g/l  I aciditeit: 7,8 g/ l

    zeer heterogene bodem met leisteen, vulkanische rots (porphyry and melaphyr) en zandsteen; de helling naar het zuid-zuidwesten gericht en heeft een hellingsgraad van 60%; leeftijd van de aanplanting: 35 jaar; gemiddelde opbrengst: ca. 45 hl/ha
     
    korte maceratie volgt een lange vergisting met natuurlijke gisten in grote eiken vaten en inox tanks

  • Producent
    Jakob Schneider | Jakob & Laura Schneider
    "Aufsteiger des Jahres" is het ereteken dat Jakob Schneider in de Gault & Millau 2017 krijgt opgespeld. Dit ging gepaard met de uitreiking van een extra-druiventrosje en met hun 4 druiventrosjes komt het hoogste schavotje (Emrich-Schönleber) in zicht.

    Sinds 1575 is de familie Schneider actief in de hoofdzakelijk vulkanische wijngaarden van de Nahe. Ze bewerken er illustere "Lagen" zoals de Hermannshöhle, Felsensteyer, Klamm, Dellchen en Kertz. Een goed terroir is 1 ding, talent om goede wijn te maken een minstens even belangrijke voorwaarde. Jakob kreeg het wijnmaken dan wel met de paplepel binnen, Laura leerde gedurende 3,5 jaar de knepen van het vak bij Markus Molitor. Beiden volgden ook nog eens wijnstudies aan de universiteit van Geisenheim.
    Jakob en Laura hebben de ambitie om hun Weingut op het hoogste schavotje te tillen en zullen daar zonder twijfel ook in slagen.

    Profiteer ervan nu hun wijnen nog betaalbaar zijn. Wijnautoriteit Terry Theise noemt hem "a young vintner to keep an eye on... He must now be considered to be scratching at the door of the elite in the Nahe".
  • Gastronomie

    zeer interessante gastronomische wijn die kan geserveerd worden bij gebakken vis, vis of wit vlees met boter- of roomsauzen, varkenskarbonades