Wijnhuis Tinto
> Jakob Schneider Norheimer Dellchen Riesling trocken >
Jakob Schneider Norheimer Dellchen Riesling trocken
wit
- Producent: Jakob Schneider
- Appellatie: Nahe
- Oogstjaar: 2018
- Regio: Nahe
- Land: Duitsland
- Aroma’s & Smaak: elegante neus met citrus, exotisch fruit en veel mineraliteit; in de smaak perfect harmonieuze riesling met een sprankelende mineraliteit
- Druif: riesling
- Teeltwijze : klassiek
- Bewaarpotentieel : 10 jaar en langer
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 13%
- Vinificatie : Analyse: alcohol: 13% l restsuiker: 4,1 g/l I aciditeit: 7,5 g/l
snel opwarmende vulkanische harde rots en grijze leisteen vormen de ondergrond voor de rieslingstokken van de wijngaard Dellchen; de vele terrassen met stenen muurtjes faciliteren een optimale rijping; leeftijd van de aanplanting: 45 jaar; gemiddelde opbrengst: 60 hl/ha
de wijn wordt volledig gemaakt met natuurlijke gisten: 50% fermentatie in eiken vaten en 50% in inox tanks
-
ProducentJakob Schneider | Jakob & Laura Schneider
"Aufsteiger des Jahres" is het ereteken dat Jakob Schneider in de Gault & Millau 2017 krijgt opgespeld. Dit ging gepaard met de uitreiking van een extra-druiventrosje en met hun 4 druiventrosjes komt het hoogste schavotje (Emrich-Schönleber) in zicht.
Sinds 1575 is de familie Schneider actief in de hoofdzakelijk vulkanische wijngaarden van de Nahe. Ze bewerken er illustere "Lagen" zoals de Hermannshöhle, Felsensteyer, Klamm, Dellchen en Kertz. Een goed terroir is 1 ding, talent om goede wijn te maken een minstens even belangrijke voorwaarde. Jakob kreeg het wijnmaken dan wel met de paplepel binnen, Laura leerde gedurende 3,5 jaar de knepen van het vak bij Markus Molitor. Beiden volgden ook nog eens wijnstudies aan de universiteit van Geisenheim.
Jakob en Laura hebben de ambitie om hun Weingut op het hoogste schavotje te tillen en zullen daar zonder twijfel ook in slagen.
Profiteer ervan nu hun wijnen nog betaalbaar zijn. Wijnautoriteit Terry Theise noemt hem "a young vintner to keep an eye on... He must now be considered to be scratching at the door of the elite in the Nahe". -
Gastronomie
zeer interessante gastronomische wijn die kan geserveerd worden bij visgerechten met boter- of roomsauzen, varkenskarbonades, gevogelte