Background Image

Wijnhuis Tinto

> El Sequé >
Image

El Sequé

rood

  • €32
  • Producent: Bodegas El Seque (Artadi)
  • Appellatie: DO Alicante
  • Oogstjaar: 2019
  • Regio: Valencia
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: In de neus krachtige aroma's van zwart en rood fruit, balsamico en mediterrane kruiden; spicy en getoast; krachtige full-bodied wijn met ook in de mond rood en zwart fruit en zoete specerijen zoals vanille; de zachte tannines en aangenaam frisse zuren zorgen voor een perfect harmonieuze wijn; schitterende lengte.
  • Druif: monastrell - mourvèdre 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 6-7 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : 100% Monastrell van wijngaarden op een hoogte van 650 meter; de bodem bestaat uit quaternair zand met klein in de ondergrond.

    Koude prefermentaire maceratie van 24-48 uur in open inox tanks; fermentatie van 10-12 dagen met dagelijkse pigeages en remontage; malolactische gisting; 12 maand opvoeding in Franse eiken vaten van 500 liter, perfect aangepast aan de rijpe druiven.

  • Producent
    Bodegas El Seque (Artadi) | Juan Carlos López de Lacalle
    Dit project van de bekende Rioja-producent Artadi ontstond toen Juan Carlos López de Lacalle zich in 1999 in de regio vestigde om samen te werken met Agapito Rico, een lokale wijnmaker die veel ervaring had met de monastrell-druif (= mourvèdre) in Jumilla in de nabije regio Murcía. In de eerste jaren van Wijnhuis Tinto kon je bij ons trouwens de wijnen van Agapito Rico kopen, nog voor ze in handen van een nieuwe grote investeerder een commerciële mindere weg insloegen.

    Hier in Alicante, ver van de uitvalsbasis in Laguardia (Biazteri) in het Baskenland is het klimaat resoluut mediterraan. Atlantische invloeden zijn hier niet te vinden. De wijnen worden gemaakt in El Pinoso, een domein van 40 ha op zandleembodems in het westen van de DO Alicante. Op een hoogte van 600 meter weet men op deze zuidelijke ligging krachtige, volrijpe maar toch elegante wijnen te maken.

    De wijnen worden opgevoed in 500 liter eiken vaten die goed passen bij de lagere tannine-niveaus die de wijnen van deze zuidelijke regio typeren, zelfs voor een druif als mourvèdre!
  • Gastronomie

    Serveren bij gegrild rood vlees, lam, Paella Valenciana en kruidige stoofpotjes

  • Awards | vermeldingen
    Guia Peñin: 95/100

    Jancis Robinson: "Deep crimson. Very clean, fresh fruit on the nose. Racy and bumptious with freshness and energy. This is clearly made by a hugely talented winemaker and it’s easy to see how the same fruit could be lumpen and unappetising. Long and savoury after the sweet, ripe start. Well done!" 16,5/20