Background Image

Wijnhuis Tinto

> Clos Lapeyre Evidencia >
Image

Clos Lapeyre Evidencia

wit

  • €17,5
  • Producent: Clos Lapeyre
  • Appellatie: Vin de France
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Sud-Ouest
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus perzik, appel en peer, mispel; ook in de mond zeer veel fruit, specerijen
  • Druif: gros manseng courbu blanc petit manseng 
  • Teeltwijze : biologisch FR-BIO-10, natuurlijke wijn (zonder toegevoegd sulfiet of andere additieven)
  • Bewaarpotentieel : 6-7 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie :
    terroir-vigne1/3 petit manseng, 1/3 petit manseng, 1/3 gros manseng

    electie van enkele demi-muids (600 liter eiken vaten) van de cuvée Vitatge Vieilh; na de malolactische fermentatie opvoeding in eiken fûts.

    geen enkele toevoeging (ook sulfiet), geen filtering

  • Producent
    Clos Lapeyre | Bernard Larrieu
    Met enige trots stellen we u dit nieuwe domein in Jurançon voor. Jurançon ligt op de uitlopers van de Pyreneeën. In dit relatief koele terroir aan de noordkant van dit gebergte worden bijna uitsluitend witte wijnen gemaakt. Jurançon werd bekend als een van de interessantste appellaties voor het maken van vendange tardive wijnen: de zoete wijnen van Jurançon worden gekenmerkt door een schitterende spanning tussen restsuiker en zuren. Met dank aan het relatief koele terroir. Steeds meer belandt nu ook de Jurançon sec op de kaarten van onze grootste restaurants. Gastronomisch kun je met deze wijnen zeer veel kanten uit. Uniek aan de appellatie is dat enkele voortrekkers een hele schare volgelingen bekeerden tot de biologische wijnbouw. Bernard Larrieu is gezegend met een uitzonderlijk terroir in La Chapelle des Rousses. Typisch voor dit terroir is dat de wijnen na enkele jaren evolutie aroma's van witte en zwarte truffel vertonen. De droge Jurançons zijn mineraal, zelfs wat zilt in de finale. Bernard Larrieu produceert de laatste jaren wijnen van wereldklasse. Hier moesten we gewoon mee werken. Tijd om deze wijnen te ontdekken!
  • Gastronomie

    tartare van vis, dorade met venkel, gerijpte kazen

  • Awards | vermeldingen
    jancisrobinson.com: 16,5 "Mid straw. Expressive, complex nose that shows two distinct characters: one side, rich and tropical; the other, tart green apple and grapefruit pith. The latter wins out on the palate – sour-fresh, super-vibrant acidity. A saline character joins the citrus fruit. Bracing and pure through the long apple-skin finish. There’s much more to come, as those two characters come together."