Wijnhuis Tinto
> Josep Foraster Trepat >
Josep Foraster Trepat
rood
- Producent: Mas Foraster
- Appellatie: DO Conca de Barberà
- Oogstjaar: 2018
- Regio: Catalonië
- Land: Spanje
- Aroma’s & Smaak: intense aroma's van bosvruchten, witte peper, gedroogde vruchten, balsomico, mineraliteit; elegante stijl, minerale wijn met lange afdronk
- Druif: trepat
- Teeltwijze : biologisch CCPAE 005370 E
- Bewaarpotentieel : 5-6 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 12,5%
- Vinificatie : 100% trepat van oude wijnstokken (>40 jaar) op kalksteenbodems; zuidflanken van de Muntanyes de Prades; klimaat met zowel continentale als mediterrane invloeden; aanplantingen op 500 meter hoogte
geoogst eind oktober bij optimale rijpheid; 7 maand opvoeding in Franse eiken vaten van 300 en 500 liter (1-3 jaar oud); gebotteld met minder dan 40 mg sulfiet
-
ProducentMas Foraster | Ramon Solanes, Àngel Camí
In de regio Conca de Barberà met zijn ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectuur. In het dorpje Montblanc kun je Mas Foraster vinden. Dit familiaal wijndomein produceert biologische wijnen van eigen druiven. Het in 1828 gestichte domein dat tijdens de Spaanse burgeroorlog zware verliezen leed heeft nog steeds een beperkte productie.
Na het veel te vroege heengaan van Josep Foraster Civit als gevolg van kanker nam zijn dynamische zus Julieta de leiding over het domein over. De kinderen van Josep en Julieta sloegen dan weer resoluut de weg van de biologische wijnbouw in. Ook kozen ze voor een herwaardering van lokale variëteiten als trepat en macabeu. -
Gastronomie
kruidige bereidingen, rijstgerechten, gegrilde groenten
-
Awards | vermeldingenPeñin Guide: 90/100