Background Image

Wijnhuis Tinto

> Moropoulos Mantinia Moschofilero >
Image

Moropoulos Mantinia Moschofilero

wit

  • €14
  • Producent: Moropoulos Winery
  • Appellatie: PDO Mantinia
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Peloponnesos
  • Land: Griekenland
  • Aroma’s & Smaak: in de neus floraal (rozenblaadjes) en pompelmoes, ook wat exotisch fruit; in de mond de perfecte zuren om de wijn mooi in evenwicht te houden
  • Druif: moschofilero 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 2-3 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13%
  • Vinificatie : parcellaire selectie van de beste moschofilero-druifjes; fermentatie met de lies (gistcellen) en batonnage gedurende 9 maand

  • Producent
    Moropoulos Winery | Lefteris Anagnostou
    De familie Moropoulos, op dit moment bestaande uit 3 broers en zussen, zijn sinds 3 generaties wijnbouwers op de Peloponnesos. Sinds 2009 beslisten ze om hun eigen wijngaarden zelf te valoriseren en dus niet meer bij de lokale coöperatie te blijven. In samenwerking met de avantgardistische- maar ervaren oenoloog Lefteris Anagnostau (o.a. in Santorini) halen ze het beste uit hun lokale specialiteit de Moschofilero.

    De centrale Peloponnesos en in het bijzonder Arcadie is het kerngebied van deze druif. De lichtroze gekleurde druifjes van de moschofilero produceren hier de typische vin gris. De zachte winters en -zomers met voldoende regen in het groeiseizoen zorgen voor een goede groeikracht en rijping van de druiven. Naast de karakteristieke exotische aroma's van de druif heb je hier dankzij de ligging ook altijd voldoende krokante aciditeit in de wijnen.
     
  • Gastronomie

    serveren als zomers aperitief, bij amuse-gueules, visgerechten, Aziatische gerechten (Thais)