Wijnhuis Tinto
> Arriezu Rioja Crianza >
Arriezu Rioja Crianza
rood
- Producent: Arriezu
- Appellatie: DOCa Rioja
- Oogstjaar: 2016
- Regio: Rioja
- Land: Spanje
- Aroma’s & Smaak: de typische variëteitsaroma's van de tempranillo overheersen in de neus: bosvruchten, zoethout, begeleid door elegante getoaste en smoky aroma's; in de mond zoete maar frisse aanzet, in de afdronk zeer fruitige tonen.
- Druif: graciano carignan tempranillo - tinta roriz
- Teeltwijze : biologisch ES-ECO-027-RI
- Bewaarpotentieel : 5-6 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 13,5%
- Vinificatie : 80% Tempranillo, 10% Graciano en 10% Mazuelo
de druiven staan aangeplant op een leembodem met een ondergrond van kalksteen
aanplantingen van 1980; dubbele cordon royat snoei
Alcohol: 13,5% vol I Totale aciditeit: 5,4 g/l I pH: 3,41 I Restsuiker: 2,5 g/l - Tijdelijk niet voorradig
-
ProducentArriezu | José Félix Arriezu
José Félix Arriezu groeide op tussen de wijnstokken van zijn grootouders in San Adrián, een dorpje op de grens van La Rioja en Navarra. Al in 1989 begon hij zijn eerste bulkwijnen te maken maar hij droomde er toen al van de wijn onder zijn eigen naam op de markt te kunnen brengen. Nadat hij wijnbouw en oenologie studeerde en voldoende ervaring had opgedaan met vernieuwende wijnprojecten in Mexico en Spanje startte hij zijn eigen avontuur.
In 2013 start hij in La Sombria de productie van zijn eigen verdejo-wijn en in El Monte (San Adrián) zijn eigen Rioja. Hij kiest daarbij in beide wijnen resoluut voor biologische wijnbouw. Op dit moment bewerkt Arrriezu 72 ha in Rioja en 90 ha in Rueda. In ‘La Sombria’ laat hij zijn pre-phylloxera verdejo-wijnstokken tot hun ultieme expressie komen. -
Gastronomie
Perfecte wijn om te serveren bij lams- en varkensvlees, filet mignon, spicy gerechten en gerechten met tomatensaus
-
Awards | vermeldingenGouden medaille op Ecovino 2021/2019/2018