Background Image

Wijnhuis Tinto

> Mas Simsó In Perpetuum >
Image

Mas Simsó In Perpetuum

rood

  • €35
  • Producent: Mas SimSó
  • Appellatie: DOQ Priorat
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Catalonië
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: volle, krachtige wijn met aroma's van zwart en rood fruit, lichte kruidigheid; in de mond evenwichtige eiktoetsen en fijne mineraliteit goed onderbouwde tannines en aangename zuren; prachtige, lange afdronk
  • Druif: carignan garnacha tinta - grenache noir 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 10-15 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : 81 % garnacha negra, 19% carignan

    Enkel de beste druiven worden voor deze cuvée gebruikt.
    ‘Vi de Vila’ Poboleda; oppervlakte wijngaard: 0.92 ha; bodem: 100% leisteen (licorella); hoogteligging: 395-420m in terrassen
    leeftijd wijnranken: 45 en 23 jaar

    manuele oogst: september 

    Koude maceratie gedurende 48 uur; fermentatie van 27 dagen op basis van autochtone gisten met dagelijkse pigeage; opvoeding van 16 maand in nieuwe Franse eiken vaten (225l): very fine grain en medium-light toast

  • Producent
    Mas SimSó | Simon Van Acker en Sophie Blieck
     
    Oud-wijncursist Simon nam samen met echtgenote Sofie enkele jaren geleden een klein wijndomein in Priorat over van het Zwitserse echtpaar dat het project in 1976 had opgestart. Op een perfect georiënteerd perceel tussen Porrera en Cornudella de Montsant werden de eerste wijnstokken aangeplant, later uitgebreid tot 5 hectare waarvan 3 ha aangeplant met wijnstokken (met een leeftijd van 12 tot 45 jaar). Het domein kreeg de naam Simsó, een samentrekking van de voornamen van de wijnmakers en sterk lijkend op de Catalaanse benaming van de carignan-druif: Samsó.

    Het werk in de wijngaard gebeurt manueel, er wordt niet geïrrigeerd en synthetische sproeitoffen zijn taboe. De voor Priorat typerende bodem licorella is ook hier omnipresent: een harde ijzerhoudende leisteen. Om zonder irrigatie te kunnen overleven moeten de wijnstokken tot 6 meter diep in de harde ondergrond dringen.

    Aanplantingen bestaan uit de perfect aan de droge omstandigheden aangepaste garnacha, de voor kleur, tannine en karakter zorgende carignan een een beetje syrah en malbec.

    We maken met oogstjaar 2019 de geboorte van de eerste wijnen van Simsó mee en de wijnen zijn al onmiddellijk bijzonder geslaagd: de witte al uitverkocht, de rode beperkt voorradig, wacht niet.
  • Gastronomie

    serveren bij rood vlees, gegrild- of geroosterd lams- en schapenvlees, wild

  • Awards | vermeldingen
    Hudin Priorat Review Report: 95/100 "Firm dark cherry fruits with a fine edge of citric peel, baked rosemary, light touches of vanilla and toasted notes. Excellent widt on the palate with a wealth of dark fruit and really fine length that, while still marked a bit by the barrel is integrating very well."