Background Image

Wijnhuis Tinto

> Domaine Sainte-Octime Le Septième Element >
Image

Domaine Sainte-Octime Le Septième Element

wit

  • €16,7
  • Producent: Domaine Sainte-Octime
  • Appellatie: IGP Cévennes
  • Oogstjaar: 2020
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: in de neus geconfijte citrus, steenvruchten, subtiele houttoetsen, eucalyptus; vol en zacht met een mooie fraîcheur die alles in evenwicht houdt
  • Druif: garnacha blanca - grenache blanc roussanne viognier chardonnay muscat blanc à petits grains sauvignon blanc 
  • Teeltwijze : biologisch
  • Bewaarpotentieel : 3-4 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie :
    terroir-vigneblend van 6 druiven: chardonnay, muscat à petits grains, sauvignon blanc, grenache blanc, roussanne, viognier 

    en het 7de element: eik; de eikopvoeding geeft een lichte boisé-toets en wat extra-vettigheid aan deze volle witte wijn

  • Producent
    Domaine Sainte-Octime | Lionel Rampon
    Domaine Sainte-Octime kunnen we vinden in het kleine dorpje Sardan in de schilderachtige Franse Cévennes. Het domein wordt sinds de 15de eeuw van vader op zoon voortgezet. Dat betekent niet dat er nooit iets verandert. Met de komst van Lionel Rampon (16de generatie op het domein) en zijn levensgezelllin Elodie Muntz werden de 25 ha wijngaard omgeschakeld naar biologische landbouw met bijzondere aandacht voor de biodiversiteit in de wijngaard en omgeving.

    Lionel experimenteert ook met druivenrassen die beter opgewassen zijn tegen de grillen van klimaatverstoring (zoals periodieke droogte-periodes). Als liefhebber van de wijnen van Corsica plantte hij een perceel niellucciu aan dat hij gebruikt om zijn fijne rosé Octimus te maken en in een onuitgegeven blend met syrah in de rode wijn l’Oâne . De oudere percelen zijn aangeplant met de typische zuidelijke variëten zoals grenache, syrah, cisault voor rood en roussanne, viognier en muscat voor wit. Alle wijnen onder de IGP Cévennes zijn gelabeld.
     
  • Gastronomie

    serveren bij visgerechten met saus, coquilles met saffraan, kalfsvlees, gevogelte