Wijnhuis Tinto
> Thomas Frissant Tout En Canon >
Thomas Frissant Tout En Canon
rood
- Producent: Thomas Frissant
- Appellatie: AOC Touraine
- Oogstjaar: 2023
- Regio: Loire
- Land: Frankrijk
- Aroma’s & Smaak: in de neus al het rode fruit dat je van een gamay kunt verwachten gecombineerd met een fijne minerale toets en al even subtiele licht groene kruidigheid; frisse light-bodied rode wijn die het perfect doet als gekoelde rode zomerwijn
- Druif: gamay noir
- Teeltwijze : klassiek
- Bewaarpotentieel : 2-3 jaar
- Volume: 750 ml
- Alcohol: 13%
- Vinificatie : 90% gamay, 10% grolleau
-
ProducentThomas Frissant | Thomas Frissant
Over een nieuw domein gesproken en dat niet enkel in ons gamma!
Zelden meegemaakt: je proeft de eerste wijnen van een jonge wijnmaker en meteen is het een schot in de roos. Maar deze Thomas Frissant moest niet van nul beginnen toen hij in 2019 met 14 ha wijngaard debuteerde: hij is de zoon van Xavier Frissant (zie verder in ons gamma).
Vader-zoon-relaties zijn in families van wijnbouwers niet anders dan bij de rest van de mensheid: de jonge wijnbouwer wil laten zien wat hij in zijn mars heeft en die visie sluit niet per definitie naadloos bij die van de vader aan. De vader stimuleerde de zoon zeker niet om zijn weg te volgen. Thomas trok de wereld in en deed stages in Bourgogne, Nieuw-Zeeland, de Noordelijke Rhône, Clare Valley (Australië) en Bandol: deze ervaringen lieten hem toe zijn eigen ervaringen in het domein van zijn vader te verrijken met die van andere gepassioneerden.
In de beste verhouding met zijn vader heeft Thomas nu zijn eigen wijnen. Hij gaat daarbij resoluut voor de biologische wijnbouw en voor wijnen met zo weinig mogelijk additieven. Wijnen van sauvignon blanc, chenin blanc en gamay. Zoals gezegd: de eerste resultaten zijn zeer mooi. Nu te ontdekken zodat u later kunt zeggen dat u de eerste wijnen van Thomas Frissant hebt geproefd.
Bettane & Desseauve noemen hem alvast tussen hun "génies de demain": "(...) En conversion bio, ce néo-vigneron fait preuve d’une grande maîtrise culturale et technique, visible dès son premier millésime en signant des vins d’appellation touraine au fruité éclatant. Les cuvées de touraine-amboise figurent parmi les meilleures, avec des rouges issus du cépage côt, profonds et élégants, et des blancs d’énergie galvanisante." -
Gastronomie
serveren bij charcuterie-schotels, saucissons