Background Image

Wijnhuis Tinto

> Bruno Murciano L'Alegria >
Image

Bruno Murciano L'Alegria

rood

  • €15,4
  • Producent: Bruno Murciano
  • Appellatie: DO Utiel-Requena
  • Oogstjaar: 2021
  • Regio: Valencia
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: kersenrode wijn met intense aroma's van rood fruit, kruiden (thijm, rozemarijn), kreupelhout (tijm, rozemarijn); frisse, elegante wijn met goed geïntegreerde tannine
  • Druif: bobal 
  • Teeltwijze : biologisch ES-ECO-020-CV
  • Bewaarpotentieel : 5-10 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 13,5%
  • Vinificatie : Las Brunas is een perceel met een oppervlakte van 7,5 hectare en stokken met een gemiddelde leeftijd van 80 jaar
    de druiven worden handmatig geoogst wanneer ze nog krokant zijn, alvorens overrijp te worden; alle druiven worden ontrist; geen kneuzing; maceratie van 3-4 dagen

    temperatuurgecontroleerde fermentatie en daarna nog enkele dagen maceratie; 9 maanden rijping in Franse eikenhouten vaten van 500 liter; 6 maand flesrijping

  • Producent
    Bruno Murciano | José Luis Murciano
    Bruno Murciano groeide op in Caudete de las Fuentes in Valencia, een gebied waar de bobal-druif heer en meester is. Zijn eerste roeping was hospitality en al in het restaurant van zijn ouders had hij een enorme interesse in de wijnen van zijn regio maar ook wijnen uit andere regio’s en landen. Die interesse dreef hem in de richting van sommelier-studies die hij uiteindelijk vervolmaakte in Toulouse. Als gediplomeerd sommelier schopte hij het tot Chef Sommelier van het Ritz Hotel in London.

    Die ervaringen hielpen hem om in 2008 de felbegeerde titel van beste sommelier van Spanje weg te kapen en in 2009 2de beste sommelier van de wereld te worden. In 2010 kocht hij de prachtige wijngaard Las Brunas in zijn geboortestad: 6 ha wijngaard en 2 ha bos op de NO-helling. Samen met zijn broer Jose Luis, een getrainde oenoloog maakten ze hun eerste wijnen. De volledige productie is biologisch waarbij tevens inspiratie wordt geput uit de biodynamische wijnbouw.

    Bruno en zijn broer houden van elegante wijnen zoals die van Bourgogne en trachten met hun bobal diezelfde verfijning te bereiken. Dit laat zich duidelijk merken in de wijnen. Nu al zeer mooi.
  • Gastronomie

    serveren bij rijstgerechten, wit vlees, grillades

  • Awards | vermeldingen
    Jancis Robinson: "Very deep crimson. Very dense and hot on the nose. Though quite cool on the palate. Dense and chewy." 16/20