Background Image

Wijnhuis Tinto

> Domaine Piquemal Les Larmes d'Hélios >
Image

Domaine Piquemal Les Larmes d'Hélios

versterkte witte wijn

  • Producent: Domaine Piquemal
  • Appellatie: AOC Muscat de Rivesaltes
  • Oogstjaar: 2016
  • Regio: Languedoc-Roussillon
  • Land: Frankrijk
  • Aroma’s & Smaak: delicate neus met rijpe druiven, florale aroma's (rozenblaadjes) en lychee; zeer smakelijke fruitige dessertwijn, evenwichtig en elegant, vleugje "Poire Williams" in de finale
  • Druif: muscat blanc à petits grains muscat of alexandria 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 5-6 jaar
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 15,5%
  • Vinificatie : 70% muscat à petits grains & 30% muscat d'alexandrie (beide van kalkleembodems in Vespeilles)

    Traditionele temperatuurgecontroleerde vinificatie met directe persing en mutage van de most > elevage en cuve
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Domaine Piquemal | Marie-Pierre Piquemal
    Domein Piquemal ligt in de zonovergoten vallei van de Agly in de Roussillon. De Roussillon is een traditioneel Catalaans sprekend gebied wat aan de toponiemen en veel familienamen te horen is. Het dorp Espira is gelegen op de flanken van het bergmassief de Corbières en geniet van een prachtig uitzicht op de Canigou (Catalaans : Pica del Canigó). De bodem wordt hier gekenmerkt door een ongeëvenaarde rijkdom en geologen tellen maar liefst 18 bodemtypes. Alle genieten van een uitzonderlijke bezonning en zeer weinig neerslag wat zorgt voor intens geconcentreerde wijnen met een grote expressiviteit.

    Wijnmaker Pierre kreeg de stiel mee van de beide grootvaders die elk een cuvée naar hen vernoemd kregen. Het domein is een echt familiebedrijf met vader Pierre, moeder Annie Piquemal en sinds het tragische vroegtijdige overlijden van zoon Franck, dochter Marie-Pierre. De liefde en passie voor wijn bracht de familie al tal van onderscheidingen op allerlei concours en nu de opvolging verzekerd is, weten we dat we nog lang van de topwijnen van Domaine Piquemal zullen kunnen genieten.
  • Gastronomie

    koel serveren (8-10°C) bij amandelgebak, fruitsalades, fruittaart, moelleux met appel, tarte tatin, carpaccio van mango en ananas, blauwe schimmelkazen (roquefort, gorgonzola,...) wordt in Z-Frankrijk ook vaak als aperitief geserveerd
     

  • Awards | vermeldingen
    Concours Général Agricole de Paris 2017: Médaille OR AOC Muscat de Rivesaltes Les Larmes d'Hélios 2016