Background Image

Wijnhuis Tinto

> Ermita del Conde Pago del Conde >
Image

Ermita del Conde Pago del Conde

rood

  • Producent: Ermita del Conde
  • Appellatie: Vino de la Tierra de Castilla y León
  • Oogstjaar: 2011
  • Regio: Castilla y León
  • Land: Spanje
  • Aroma’s & Smaak: in de neus krijgen we rijp fruit, specerijen, getoaste eik; full-bodied Spaanse reserva stijl: rijp fruit, eikopvoeding en frisheid optimaal in balans dankzij de hoogte van de wijngaarden
  • Druif: tempranillo - tinta roriz 
  • Teeltwijze : klassiek
  • Bewaarpotentieel : 10 jaar en langer
  • Volume: 750 ml
  • Alcohol: 14,5%
  • Vinificatie : tempranillo van kleine "prephylloxera" percelen op de zuidelijke heuvel Otero, elk met een uniek terroir op een hoogte van meer dan 900 meter in Coruña del Conde

    Koude maceratie; aansluitend temperatuurgecontroleerde verigisting (per perceel gescheiden). Uitsluitend natuurlijke gisten. In november in Franse eiken vaten waar malolactische gisting spontaan start. Nog 6 maand in 225 liter Franse eiken barriques en 12 maand in 2500 liter Franse eiken vaten.
  • Tijdelijk niet voorradig

  • Producent
    Ermita del Conde | Pedro Balda
    Ermita del Conde werd in 2006 opgericht door Marta Gomendio en is gevestigd in Coruña del Conde, een klein dorp in de provincie Burgos. De wijngaard beslaat 20 hectare: vooral tempranillo voor de rode wijnen en de obscure albillo druif voor de witte wijn. Onder de wijnstokken bevinden zich nogal wat eeuwelingen! De wijngaard bevindt zich op een hoogte van maar liefst 900 meter en men spreekt dan ook over "mountain wines". De hoogte zorgt voor de in wijn zo noodzakelijke levendigheid en balans. Aangezien men zich net buiten de productiezone van Ribera del Duero bevindt dient men de wijnen als Vino de la Tierra op de markt te brengen maar dat heeft wijnautoriteiten zoals Jancis Robinson, Christelle Guibert (Decanter) en de Guia Peñin niet tegengehouden om de wijnen topscores te geven.

    Alle druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd en daarna in een koude kamer opgeslagen waar ze een prefermentaire maceratie ondergaan. De spontane vergisting (geen cultuurgisten) vindt plaats in inox-tanks met aansluitend rijping in Franse eik gedurende minimaal 12 maand (met periodieke batonage).

    Ermita del Conde heeft ook een sociaal project waarbij met de hulp van rurale partners en hun familie een traditie in eer wordt gehouden. Men werkt volledig biologisch en tracht oude wijngaarden van de bijna-verdwenen Albillo Mayor druif in eer te herstellen. Men geeft workshops voor wijnbouwers in de regio over hoe ze goede wijnen kunnen maken van druiven zoals tempranillo, albillo mayor en bobal.
  • Gastronomie

    serveren bij rood vlees- en wildgerechten, gegrilde groenten

  • Awards | vermeldingen
    Peñin Guide 2015: 92/100 "ripe fruit, spicy, creamy oak, toasty, complex. Palate: powerful, toasty, round tannins."